Neel Doff – Keetje Tippel voorbij

Een portret in kunst van een fascinerende vrouw.

Ine Geraedts Neel DoffAnnemiek KoolenLena JessenEen vrouw die geboren is in armoede, gestorven in welvaart. Zij wilde zich niet schamen voor haar leven van vroeger. In Buggenum komt ze niet los van haar verleden als hoer. In Genk, waar ze als grande dame haar zomers doorbracht, leeft ze in de herinnering voort als die keurige maar eigenzinnige mevrouw. Een fascinerend leven van een bijzondere vrouw.

De Genkse kunstenaar Dries Bergmans presenteert samen met Galerie Noyons uit Buggenum werk van verschillende kunstenaars die zo mooi het karakter en de persoon Neel Doff illustreren. De meewerkende kunstenaars komen uit de omgeving Buggenum en uit Genk. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd: onder meer schilderkunst, fotografie, video, sculptuur, tekst.

Van de Belgische kant doen mee: Ralph Muller, Salvatore Scavone, Pierino Valentino, Arlette Hermans, Herman Leroux en Dries Bergmans. Van de Nederlandse kant zijn dat: Annemiek Koolen, Ed Hanssen, Jan CM Peeters, Ine Geraedts en Lena Jessen.

Openingstijden zaterdag 11, 18 en 25 juli van 13 tot 17 uur. Op zondag 12, 19 en 26 juli van 12 tot 16 uur. Daarnaast op afspraak.