Neel Doff meer dan Keetje Tippel

Beroemde mensen geboren aan de Maas? Ook aandacht voor de vrouw achter Keetje Tippel alstublieft! De schrijfster Neel Doff, geboren in Buggenum, is de enige Nederlandse die ooit genomineerd is voor de belangrijkste Franse literatuurprijs. Hier komt ze niet los van haar verleden als hoer. In Genk, waar ze als grande dame haar zomers doorbracht leeft ze in herinnering voort als die keurige maar eigenzinnige mevrouw. Een fascinerend leven van een bijzondere vrouw. De Genkse kunstfotograaf Dries Bergmans brengt samen met Galerie Noyons uit Buggenum werk van verschillende kunstenaars die zo mooi het karakter Neel Doff illustreren. Te zien van vrijdag 10 juli tot en met zondag 26 juli, in de zomer waarin de eerste Maasbiƫnnale, Mater Mosa, wordt gehouden.Ine Geraedts Neel Doff