Maandelijks archief: november 2016

Spiegelnacht

 

 

 

Spiegelnacht

Anouk Mastenbroek – installatiefotoflyer-klein

 3 – 30 december

Van zonsondergang tot zonsopgang.

Overal is spiegeling, altijd is er spiegeling. Dankzij gebouwen van glas; straten van asfalt; water, vallend, stilstaand of stromend; licht dat brandt. Als het geregend heeft en er ligt een klein dun laagje water op de straat. Het verdubbelen van de lantaarnpalen en etalages bij schemer. Langs een gracht verdubbelen de gebouwen zich. Een hoog gebouw met glanzende ramen en de wolken waaien daar reflecterend door heen. De spiegeling in de stad bij nacht is een belangrijk onderdeel dat zorgt voor de beleving en de betovering.

 

In de installatie Spiegelnacht van Anouk Mastenbroek staat de spiegel als symbool om zijn verschijnsel van een lichtspel. Een spel van weerkaatsing en dubbelbeelden.

Waar in het landschap ‘s nachts het licht dooft, blijft het licht aan in de spiegelstad. De ruimte wordt gevuld met vlakken, lijnen, vierkanten en rasters.

De installatie is van 3 tot 30 december te zien, van zonsondergang tot zonsopgang.

 

3 – 30 december

Van zonsondergang tot zonsopgang

 

Anouk Mastenbroek (1990, Groningen) is een omgevingskunstenaar. In 2013 heeft ze haar Bachelor Fine Art gehaald aan ArtEZ Arnhem.  Ze woont en werkt in Arnhem. Anouk onderzoekt de beleving van ruimte in relatie tot landschap, architectuur en stedenbouw. Dit leidt tot installaties en poëtische, abstracte ingrepen in een ruimte. Haar installaties en ingrepen stelt ze zowel binnen als buiten tentoon. Kijk voor een overzicht van haar werk op www.anoukmastenbroek.nl

Voor wie te zijner tijd in de buurt is….van 26 februari tot en met 2 april staat een installatie van Anouk in ROOM bij Melklokaal Heerenveen.

fotoflyer-klein