Maandelijks archief: september 2013

Biografische wandeling in Buggenum

Vredesdichter Hanneke Eggels op pad

Biografische wandeling in Buggenum

De Amsterdamse auteur Hanneke Eggels keert terug naar de geboortegrond van haar voorouders. Op vrijdag 11 oktober om 19 uur draagt ze bij galerie Noyons in Buggenum gedichten voor uit haar nieuwe, tweetalige, bundel Charta over mensenrechten.

Een kort, maar krachtige, culturele start van het weekend, dat is het plan van deze vrijdagavond. Vergezeld van een lampion gaat de auteur Hanneke Eggels vanuit galerie Noyons met u op een bedevaartje naar het graf van haar overgrootvader, de koster van Buggenum. Daar zal zij over haar Buggenumse stamboom vertellen. Buggenum krijgt de primeur van een Engelstalig gedicht over kapitein Johan Eggels die in 1619 een brief aan prins Maurits schreef tijdens de Tachtig jarige Oorlog.

Terug in galerie Noyons draagt Hanneke Eggels nog enkele gedichten voor uit haar pas verschenen, alweer negende, bundel Charta. In deze gedichten spelen mensen die onder het wiel dreigen te raken een prominente rol, zonder dat Eggels daar nou belerend een boodschap aan vast wil verbinden. Het Vredespaleis in Den Haag heeft de gedichten al opgemerkt en Eggels als ‘Peace Poet’ aan het Vredespaleis verbonden.

De interesse van Eggels naar haar verleden is oprecht. Haar in 2011 verschenen bundel ‘Fee van Limburg’ is een poëtische ontdekkingstocht naar het gebied van haar voorouders. Na afloop van haar poëzievoordracht in Galerie Noyons signeert de auteur haar poëziebundels.
Tot 6 oktober is overigens nog de bijzondere tentoonstelling ‘Heiligen in leven’ te bekijken bij Galerie Noyons.

Voordracht Hanneke Eggels. Vrijdag 11 oktober, 19 uur in Galerie Noyons., Dorpsstraat 20 in Buggenum. Toegang is kostenloos. www.galerienoyons.nl